De Ronde van Vlaanderen quiz

Amai, ‘t zijt koers!

5 april is de dag er weer dat je heel de dag vast en zeker omdraait en zeker en vast zal zeggen, dat de flessen Kwaremonts koud in de frigo staan en dat je je chiqueste joggingsbroek uit de kast hebt gehaald om te genieten van koers. De Ronde! 1 probleem… Hij gaat niet door.

Maar niet getreurd! Er zijn genoeg alternatieven met een virtuele koers en retro koersen op tv en internet. Daarnaast kan je hieronder nog 1 keer genieten van de hoogtepunten van vorig jaar én je Ronde van Vlaanderen-kennis checken. Ben jij een echte Flandriën? Doe de quiz!

DE RONDE VAN VLAANDEREN QUIZ

Start Quiz
Hoeveel hellingen zijn er in de 2020 editie van de Ronde opgenomen in het parcours?
Pol Deman won de eerste editie van De Ronde van Vlaanderen. Waar lag de finishlijn getrokken?
Edwig van Hooydonck won twee keer De Ronde van Vlaanderen. Dit deed hij door op 1 specifieke klim te demarreren. Hierdoor kreeg hij een bijnaam. Wat was zijn bijnaam?
De Italiaan renner Alberto Bettiol uit het prachtige Toscane won met een fraaie solo De Ronde van Vlaanderen in 2019. Hij was niet de eerste renner uit Toscane die de beste was op Vlaamse wegen. Wie won als eerste Toscaan De Ronde?
Fabian Cancellara en Tom Boonen vochten legendarische wedstrijden uit. Beide vedettes wonnen drie keer De Ronde. Maar hoe vaak stonden ze samen op het podium?
De eerste Ronde werd verreden over 324 km. Wat was het gemiddelde van de uiteindelijke winnaar Polman?
Nick Nuyens won de laatste keer in Meerbeke. Het jaar erop werd bekend dat de Ronde van Vlaanderen niet langer in Meerbeke, maar in Oudenaarde zou aankomen. Ook de Muur werd uit het parcours geschrapt. Welk jaar kwam de Ronde voor het laatst aan in Meerbeke?
We gaan naar 1977. Roger De Vlaeminck won zijn enige Ronde van Vlaanderen. Na de aankomst werd hij uitgejouwd door de supporters. Waarom?
8 keer op het podium in de Ronde van Vlaanderen. Dat is het record die twee renners in handen hebben. Welke twee?
Louison Bobet, Rik Van Looy , Eddy Merckx, Tom Boonen en Peter Sagan hebben allemaal wat met elkaar gemeen, maar wat?
/
Check de antwoorden
Bekijk alle antwoorden