Voorkom schade aan jouw racefiets met de Tacx Crashpad

door | mrt 3, 2019 | materiaal | 0 Reacties

Je fietst lekker met je vrienden een rondje of je zit in het peloton in een wielerwedstrijd en dan dan opeens Kendeng! Achter jou let iemand even niet op en rijdt zo in je achterwiel. Soms is de schade direct zichtbaar. Maar een achterpad die licht is verbogen is bijna niet te zien. Met de huidige schakelsystemen kan een kleine verbuiging van de pad al veel problemen leveren. Even naar een lichtere versnelling schakelen kan betekenen dat de achterderailleur in het achterwiel slaat. Kapotte spaken en in het ergste geval een kapot frame als gevolg. Met de Tacx Crashpad voorkom je dit!

 

De Tacx Crashpad: Klein en simpel, maar beschermt je fiets!

In eerste instantie ziet de Crashpad eruit als een kleine paddenstoel. Door deze vorm zorgt ervoor dat de spaken niet in de derailleur of Tacx Crashpad hapt.De Crashpad duwt de spaken namelijk zachtjes weg. Bekijk onderstaande video hoe de Tacx Crashpad werkt.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Q2Ad3_KIdmQ?rel=0]

Ook voor reizen of omvallen van jouw fiets

De Tacx Crashpad levert niet alleen bescherming als iemand tegen jouw achterderailleur rijdt. Ook met reizen en met het omvallen van jouw racefiets beschermt de Crashpad jouw achterderailleur. Dit komt doordat de Crashpad iets uitsteekt ten opzichte van de achterderailleur.  Dus valt er per ongeluk een koffer op de achterderailleur of valt je fiets om terwijl jij met je fietsvrienden een koffie drinkt? De Tacx Crashpad beschermt ten alle tijden jouw racefiets!

De Tacx Crashpad is beschikbaar in twee maten

De Tacx Crashpad is momenteel beschikbaar in twee soorten en momenteel alleen leverbaar voor racefietsen zonder schijfremmen. De grote Crashpad is geschikt voor alle Campagnolo en Sram achterderailleurs en voor Shimano achterderiailleurs t/m 2017. De kleine Crashpad is geschikt voor de Shimano achterderiailleurs vanaf 2018.

Een echte lichtgewicht!

De Crashpad is gemaakt van geanodiseerd aluminium en heeft een toplaag wat krassen en slijtage voorkomt. Door het gebruik van aluminium weegt de Crashpad maar 28 gram! Dit is niet gek veel zwaarder dan een traditionele snelsluiter. En wat is nu 28 gram? De Tacx Crashpad kan wel jouw fiets beschermen, waar een traditionele snelsluiter dit niet kan!

Wieleradvies.nl » materiaal » Voorkom schade aan jouw racefiets met de Tacx Crashpad

DEZE BLOG IS GESCHREVEN DOOR

RICK VAN DER ZANDEN

Als kleine jongen ging ik mee naar wielrenwedstrijden van m’n broer en zo ben ik aangestoken met het wielervirus. Tot mijn 23e heb ik wedstrijden gereden bij de elite/beloften. Daarna heb ik diverse cursussen en opleidingen gevolgd om mijn kennis over trainingsleer en het menselijk lichaam. Deze kennis deel ik nu jonge talenten die ik train en met jou op Wieler Advies!

 

VOLG MIJ OP

Ook leuk om te lezen

Volg ons