Parijs-Roubaix quiz

Amai, ‘t zijt koers!

Kasseien, dokkeren, stoempen, stof happen en pijn verbijten. Dat kan maar 1 ding betekenen: Parijs-Roubaix. De helleklassieker zou dit jaar op eerste Paasdag worden verreden. Nu de klassieker is verzet is hoog tijd om jouw Parijs-Roubaix kennis te testen. Dokker jij zo gemakkelijk door de vragen heen en bereik jij de legendarische velodrome in Roubaix? 

Check je Parijs-Roubaix kennis met deze 10 legendarische vragen

DE PARIJS-ROUBAIX QUIZ

Start Quiz
Parijs Roubaix staat ook wel bekend als "De hel van het Noorden". Maar wanneer werd deze omschrijving voor het eerst gebruikt?
Tom Boonen heeft met 4 overwinningen de meeste overwinningen achter zijn naam staan. Boonen deelt dit record met nog één andere renner. Wie is die renner?
België heeft met 57 overwinningen verreweg de meeste overwinningen in Parijs-Roubaix. Hoeveel overwinningen telt Nederland?
Traditiegetrouw finisht "De Hel" op de wielerbaan van Roubaix. Hoe lang is deze wielerbaan?
Een van de bekendste kasseistroken is carrefour de l'Arbe. Wat is de Nederlandse benaming?
Het parcours van 2020 is lichtjes aangepast. Wat is er veranderd?
Johan Museeuw wint zijn tweede Parijs-Roubaix en wijst naar zijn knie. Maar waarom?
Greg Van Avermaet heeft een bijzonder record staan in Parijs-Roubaix. Hij won namelijk de snelste editie. Wat was het gemiddelde waarmee hij won?
Veldrijders en Parijs-Roubaix. Het lijkt een droomsprookje. Maar hoeft het niet altijd te zijn. Wat is bijvoorbeeld de beste prestatie van Sven Nys in Parijs-Roubaix?
De laatste vraag! En nu we de finishlijn zien gaan we het hebben over de iconische douches van Roubaix. Op elke douche hangt een koperen plaatje van de winnaars. 1 van die plaatjes is anders. Wat is daar anders aan?
/
Check de antwoorden
Bekijk alle antwoorden