In zes stappen je stuurlint wikkelen

door | sep 4, 2019 | materiaal | 0 Reacties

Een stuurlint wikkelen is altijd een lastig klusje. Hoe wikkel je het lint? En hoe gaat dat ook al weer bij de remhendel? Wij leggen dit stap-voor-stap uit!

Voor je begint

Verwijder het oude stuurlint. Zorg ervoor dat hierbij al het lint en de lijmresten van het oude stuurlint wordt verwijderd. Trek ook het rubber van de remhendel iets over de hendel heen, zodat je straks goed kan wikkelen!

Stap 1: Plak het kleine stukje meegeleverde stuurlint achter de hendel

Vaak wordt bij stuurlint 2 kleine stukjes lint meegeleverd. Deze zijn bedoeld om achter de remhendel te plakken en zorgen ervoor dat je niets meer ziet van het stuur na het wikkelen. Zijn deze stukjes niet meegeleverd? Knip dan zelf een stukje van het stuurlint af en plak deze achter de remhendel.

Stap 2: Begin onderaan het stuur met wikkelen

Hier gaan we dan! Haal het papiertje van de plakrand en breng het aan op je stuur. Zorg er voor dat het stuurlint ongeveer een halve centimeter uitsteekt. Wikkel het stuurlint van je af (dus van buiten naar binnen). Let hierbij dat je het stuurlint goed strak houdt, maar niet te strak dat die breekt.

Stap 3: Het wikkelen van het stuurlint

Zorg tijdens het wikkelen van het stuurlint er voor dat het lint zichzelf voor de helft overlapt. Hierdoor sluit het mooi aan en kan je het stuurlint goed om de bocht van het stuur draaien. Draai het lint tot ongeveer 3 cm onder de hendel.

Stap 4: Wikkelen rondom de remhendel

Als je bij de remhendel bent aangekomen ga je eerst achterlangs (over het kleine stukje stuurlint) naar boven. Vanaf hier draai je het stuurlint weer achterlangs naar voren, zodat het lint weer onder de remhendel komt. Vanaf daar wikkel je het stuurlint achterlangs weer omhoog en begin je met het tweede deel van het stuur.

Stap 5: Wikkelen bovenkant stuur en afwerking

Wikkel het stuurlint op dezelfde manier zoals bij stap 3. Wikkel door tot ongeveer 8 cm van het stuurnok en knip dan het stuurlint af. Dit doe je door hem schuin van binnen naar buiten af te knippen. Plak er een tape om en het stuurlint kan geen kant meer op!

Stap 6: Stuurdoppen

Vouw het stukje stuurlint wat aan het begin van het stuur uitsteekt naar binnen en duw dan de stuurdoppen in het stuur. Hierbij moeten de stuurdoppen goed klemmen, anders vallen ze er weer gemakkelijk eruit. Zorg dat je altijd stuurdoppen in je stuur zitten. Dit voorkomt een hoop ellende als je valt!

DEZE BLOG IS GESCHREVEN DOOR

RICK VAN DER ZANDEN

Als kleine jongen ging ik mee naar wielrenwedstrijden van m’n broer en zo ben ik aangestoken met het wielervirus. Tot mijn 23e heb ik wedstrijden gereden bij de elite/beloften. Daarna heb ik diverse cursussen en opleidingen gevolgd om mijn kennis over trainingsleer en het menselijk lichaam. Deze kennis deel ik nu jonge talenten die ik train en met jou op Wieler Advies!

 

VOLG MIJ OP

Ook leuk om te lezen

Volg ons